Overnachten in Normandië

Normandië is een vrij langgerekte regio die al, vanuit ons in het noorden gezien, begint net onder de regio Calais. De regio loopt helemaal door tot aan de grens met Bretagne, waar ook het beroemde Mont Saint-Michel te vinden is. In onze opinie begint je vakantie vanaf het moment dat je de deur van je huis achter je dichttrekt. De reis er naartoe zou ook een vakantiegevoel moeten geven. Dat kan heel goed als je naar Normandië rijdt, als je maar de tijd neemt en geniet van de omgeving op de weg er naartoe. Zorg bijvoorbeeld dat je niet te lang achter elkaar in de auto zit en kies onderweg al een plek om te overnachten. Je hoeft er niet in één dag te geraken. Bovendien kun je er ook voor kiezen om op deze manier de tolwegen wat meer te vermijden en een route te plannen langs de kleine Franse wegen die je vaak langs mooie plekken brengen. Dit bespaart geld en bovendien heeft het een meerwaarde omdat je langs prachtige plekjes komt. De regio Normandië heeft tal van opties wat betreft overnachtingen. Op deze pagina laten we een aantal regio’s aan bod komen, maar ook een aantal opties wat betreft je verblijf in Normandië. Zo zijn er een groot aantal campings aanwezig, maar ook vakantieparken, hotels, hostels en Chambre d’Hotes. Het is zelfs mogelijk om te overnachten in een boomhut. Laat je verrassen door de vele mogelijkheden betreft overnachten in Normandië.

Regio Etretat

Wanneer je op doorreis bent door Frankrijk naar bijvoorbeeld Normandië of Bretagne, is Etretat een mooie plek om één of meerdere dagen te overnachten. De kustlijn van het plaatsje in het noorden van Normandië is erg indrukwekkend door zijn hoge kliffen van kalksteen en het plaatje zelf is ook leuk om te bezoeken. In en rond Etretat zijn tal van mogelijkheden om te overnachten. Je kunt hierbij denken aan Chambre d’Hôtes, hostels en hotels met basisvoorzieningen tot de meest luxe suites. Wanneer we kijken naar het aanbod van Chambre d’Hôtes zien we dat er een hoog aanbod is in en rond het plaatsje Etretat. Houd er rekening mee dat de prijzen nogal uiteen kunnen lopen en dat je er goed aan doet om vooraf al een kamer te boeken, zeker in het hoogseizoen. Naast dat er vele Chambre d’Hôtes in Etretat te vinden zijn op internet, is het ook mogelijk om via Airbnb leuke kamers en huisjes te vinden. In Etretat zijn tal van hotelletjes en hotels te vinden. De omgeving is zeer toeristisch, dus heel gek is dat niet. Veel van de hotels zijn wat kleiner en hebben daardoor een wat meer familiale sfeer. Een mooi voorbeeld hiervan is het Dormy House. Hotels met vijf sterren vind je niet in Etretat, maar wel een klein aantal met vier sterren waarbij je een prachtig uitzicht hebt op de beroemde rotspartijen als de olifant en de naald en bovendien in alle luxe wordt ondergedompeld. Naast de vele hotels van drie sterren, zijn er ook een aantal goedkopere opties waar je prima kunt overnachten.

Ontdek alle hotels in Etretat

Regio Honfleur

De regio van Honfleur is wat ons betreft een prachtige plek om één of meerdere dagen te vertoeven. Het plaatsje zelf is schilderachtig en doet zeer authentiek aan. Let bijvoorbeeld op de vele pastelkleuren op de gevels van de prachtige oude huisjes die het havenstadje opsieren. Beroemde kunstschilders kwamen hier ook graag en nog steeds weten kunstenaars de weg naar Honfleur te vinden. In en rond Honfleur is men voorbereid op bezoekers van buitenaf. Er zijn tal van hotels te vinden, maar ook Chambre d’Hôtes, gezellige huisjes en hostels. In het stadje zelf zijn een aantal Chambre d’Hôtes en hotels te vinden. Verwacht echter niet dat je hier voor een dubbeltje op de eerste rang zit, want deze toplocatie zorgt ervoor dat er ook toptarieven gehanteerd kunnen worden. Toch kun je ook goedkoper overnachten in de omgeving van Honfleur. Wanneer je er wat voor over hebt en graag in een prachtige omgeving bent met alle luxe van dien, dan is La Ferme Saint Simeon met vijf sterren een uitstekende keuze. Naast dat de vertrekken van alle luxe zijn voorzien, is er ook een uitstekend restaurant aanwezig en heeft het hotel spa-voorzieningen. Bovendien zijn de omgeving van het hotel en het hotel zelf erg mooi. De prijzen die hier worden gehanteerd zijn natuurlijk wel aan de hoge kant. Er zijn ook tal van keuzes in en rond Honfleur waarbij voor ieder budget wel wat te vinden is. Zo zijn er Chambre d’Hôtes met alleen simpele basisvoorzieningen, maar ook prachtige huisjes die je bijvoorbeeld via internet of Airbnb kunt boeken.

Ontdek alle hotels in de omgeving van Honfleur

Vakantieparken in Normandië

Normandië is een drukbezochte regio in Frankrijk. Deels heeft dit te maken met de recente geschiedenis waarbij deze streek een belangrijke rol heeft gespeeld bij de invasie van de geallieerden en deels heeft dit te maken met de prachtige kustlijn en andere mooie natuur en prachtige steden in de regio.
Het mag duidelijk zijn dat dit ervoor heeft gezorgd dat er tal van mogelijkheden zijn in de regio Normandië om te overnachten. Ook de vakantieparken zijn hier veel aanwezig. Een heel kindvriendelijk vakantiepark is Cote de Nacre. Dit heeft mede te maken met het fantastische leuke zwembadencomplex met meerdere waterglijbanen. Daarnaast zijn er nog vele andere attracties voor kinderen op het terrein van het park aanwezig. Normandië staat ook bekend als een bosrijke omgeving en ook hier zijn parken te vinden. Een mooi voorbeeld van een park in een bosrijke omgeving is vakantiepark Les Bois Francs. Dit park is een uitstekende locatie voor mensen die graag wandelen fietsen op andere dingen ondernemen en wat avontuurlijker zijn ingesteld. Veel van de activiteiten en voorzieningen zijn ook uitstekend geschikt voor kinderen, zodat zij zich ook zullen vermaken. Op vakantiepark Les Isles de Sola zijn ook huisdieren toegelaten en bovendien ligt het park prachtig aan de kust en is het zeer ruim ingedeeld. Ook op vakantiepark Le Pre Marin mag je met je huisdier komen en kun je bovendien lekker genieten van de prachtige Normandische kustlijn die niet ver van het park te vinden is. De sfeer van dit park is gemoedelijk.
Naast de voorbeelden van een aantal parken die we hier noemen zijn er nog vele meer te vinden in de regio van Normandië. Je doet er goed aan om ook eens te kijken op internet bij de specifieke regio waar je naartoe wil. We zijn er zeker van dat er wel een park in de buurt is die aan jouw wensen voldoet.

Regio van Rouen

Rouen is de hoofdstad van de regio Normandië. Deze authentieke gezellige grote stad is zeker de moeite van het bezoeken waard. In de stad zelf en in de directe omgeving zijn tal van opties te vinden voor een overnachting. Een stad als Rouen heeft veel te bieden wat betreft activiteiten en bezienswaardigheden. Het is dan ook aan te raden om voldoende tijd uit te trekken om deze veelzijdige stad te bewonderen. De stad en de omgeving hebben tal van aanbieders van Chambre d’Hôtes. Wat opvalt is dat de prijzen die hier worden gehanteerd over het algemeen zeer aantrekkelijk zijn. Zelfs een wat groter verblijf in de historische binnenstad van Rouen is vaak nog goed betaalbaar. Naast het aanbod dat je tegen komt op internet, kun je ook via een platform als Airbnb verrassende accommodaties vinden om in te overnachten. Wat geldt voor de Chambre d’Hôtes, geldt zeker ook voor het aanbod van hotels. De stad heeft een groot aanbod hotelkamers in verschillende prijscategorieën. Een mooie plek is bijvoorbeeld Hotel Mercure Rouen Centre Cathedrale, een hotel dat gelegen is bij de kathedraal van Rouen. Het hotel heeft vier sterren, maar de prijzen die worden gehanteerd vallen nog goed mee. Een ander mooi hotel met vier sterren is Best Western Hôtel Littéraire Gustave Flaubert dat ook is gesitueerd in het historische centrum. Aan de randen van de oude binnenstad vind je ook wat goedkopere accommodaties waar je soms al voor een schappelijk bedrag per nacht een kamer kunt boeken. Buiten de stad zijn nog een aantal goedkopere opties te vinden waar je toch prima kunt overnachten zodat je meer tijd hebt om de stad zelf te verkennen.

Bekijk alle hotels in de omgeving van Rouen

Regio van Caen

Eén van de locaties waar veel mensen naartoe komen die interesse hebben in de gebeurtenissen rondom D-Day is de stad Caen. De stad zelf ligt een kleine 10 km landinwaarts en de stranden in de buurt waren een belangrijk strijdtoneel ten tijde van de geallieerde invasies. Ook om de stad zelf is hard gevochten.
Naast het historisch belang uit de recente geschiedenis, is de stad zelf ook een zeer mooie historische stad met een rijke geschiedenis. De regio is een uitstekende plek om te verblijven. De stad en de omgeving bieden tal van mogelijkheden om hier te overnachten. Voor de liefhebbers van totale luxe zijn er twee hotels die zorgen dat je op vijf sterrenniveau kunt overnachten, het Hotel Spa Ivan Vautier en Aparthotel Lodge-Caen. Uiteraard hangt hier een prijskaartje aan, maar ook mensen met een beperkt budget die graag wat langer in de regio Caen willen verblijven kunnen in de stad terecht aan een gunstig tarief. Hotels worden hier op alle niveaus gefaciliteerd. In Caen en de directe omgeving zijn ook tal van vertrekken te boeken in de vorm van een Chambre d’Hôte. Deze Chambre d’Hôtes zijn wat duurder op de belangrijke plekken van deze stad, maar nog altijd zeer aantrekkelijk geprijsd. Ook voor de Chambre d’Hôtes geldt dat ze op verschillende niveaus van luxe worden aangeboden. Mocht je op internet geen vertrek meer vinden, dan kun je ook eens kijken bij een aanbieder als Airbnb. Voor mensen die minder behoefte hebben aan privacy en graag wat besparen op de prijzen van hun overnachtingen, zijn er ook een aantal hostels in en rond Caen.

Bekijk alle hotels in de omgeving van Caen

In de buurt van Mont-Saint Michel

Na een aantal grote bezienswaardigheden in Parijs, is Mont-Saint Michel één van de meest bezochte bezienswaardigheden van Frankrijk. Jaarlijks trekken letterlijk miljoenen mensen richting Mont-Saint Michel. Op het karakteristieke eilandje zelf zijn niet veel opties om te overnachten. Er zijn enkele hotels te vinden. De prijzen liggen aan de hoge kant, maar het is wel een unieke ervaring om op deze plek een dagje te spenderen. Let er wel op dat je vooral betaalt voor de locatie en minder voor de luxe; al doet de prijs anders vermoeden. Wat meer landinwaarts zijn er nog een aantal kleine hotels of hotelketens te vinden waar je vaak in meer luxe kunt overnachten. In de omgeving van Mont-Saint-Michel zijn ook meerdere aanbieders van Chambres d’Hôtes. Doordat deze regio drukbezocht is liggen ook de prijzen van de Chambres d’Hôtes wat hoger dan op andere locaties in de regio van Normandië en Bretagne. Toch zijn veel van de B&B’s nog goed betaalbaar, maar ze liggen vaak iets verder van Mont Saint-Michel verwijderd. De hostels in de buurt zitten ook wat sneller vol en als je er niet op tijd bij bent zullen de laatste plekken nog een aardige duit kunnen kosten. Wanneer je echter tijdig boekt en bijvoorbeeld niet in het hoogseizoen deze regio wilt bezoeken vallen de prijzen nog mee.

Bekijk alle hotels in de omgeving van de Mont-Saint Michel

Campings in Normandië

Voor mensen die graag erop uit trekken met een camper of caravan is het mogelijk om op een camping te gaan staan. Dit kan overigens ook als je niet beschikt over een camper of caravan, want er zijn ook campings waarbij je een complete safaritent kunt boeken of waar je je eigen tent kunt neerzetten. Een camping die geliefd is bij bezoekers van de locaties rond de invasie van Normandië is Camping Le Cormoran. De camping ligt op de locatie Utah Beach, direct aan zee. Naast een aantal plaatsen voor caravans en campers zijn er ook een aantal vaste plaatsen voorzien. Zeker in het laagseizoen kampeer je hier aan een redelijk gunstig tarief.
Ben je wat breder georiënteerd in de regio Normandië en bijvoorbeeld met je gezin op vakantie, dan zijn er ook een aantal goede opties om te overnachten op een camping. Flower Camping de l’Île des Trois Rois is hier een voorbeeld van. Kinderen kunnen zich hier vermaken in de zwembaden en bovendien krijg je een prachtig uitzicht op een nabijgelegen kasteel. Een mooie camping met een ruim aanbod aan voorzieningen en activiteiten is Camping La Vallée de Deauville. Kenmerkend is het gezellige terras rond het al even gezellige zwembad met waterglijbanen. Op de camping zijn aantal vaste verblijfplaatsen in de vorm van huisjes, maar ook mensen die met de camper of caravan erop uit trekken kunnen hier goed terecht. Het grote terrein is ruim opgezet in een groene omgeving. Het aanbod van campings in de regio Normandië is groot. Je kunt er ook voor kiezen om bijvoorbeeld te gaan kamperen bij de boer of een camping te zoeken die aan andere specifieke wensen voldoet. De kleine greep die wij hier hebben gepresenteerd is niet volledig representatief voor alles wat mogelijk is in deze verrassende regio.

Bijzondere overnachtingsmogelijkheden in Normandië

Op deze pagina hebben we al een aantal regio’s en manieren van overnachten aan bod laten komen. Toch zijn er nog zoveel meer opties in Normandië om een onvergetelijk verblijf te hebben. Zo is het ook mogelijk om te overnachten in een boomhut. Er zijn zelfs boomhutten waar je met negen personen kunt overnachten. Overnachten in een boomhut is een unieke ervaring en zeker de moeite van het proberen waard. Je hebt het gevoel één te zijn met de natuur en vaak moet je ook via touwbruggen naar je woning toe. Een overnachting in een boomhut kost vaak iets meer, maar is nog altijd zeer betaalbaar en bovendien krijg je er een onbetaalbare ervaring bij.

Wat ook een aanrader is, is om een kamer te boeken in een van de vele kasteeltjes die er in deze regio te vinden zijn. Wie wil er nu eens niet slapen in een echt kasteel.

Een andere optie om aan een uniek overnachtingadres te komen is door eens te kijken om platformen als Airbnb. Zelf hebben wij zo eens overnacht in een typische Franse Gite, midden op het Normandische platteland. Er zijn ook een aantal aangemeerde woonbootjes in het kustgebied via deze manier beschikbaar. Meestal alleen om in te slapen, dus niet om mee te varen.